040 42 19 19

Ob delovnikih: od 9h do 18ih

Veseli bomo vašega klica!

Kadarkoli lahko vstopite v stik z nami:
preko kontaktnega obrazca

Za reševanje nujnih primerov izven uradnih ur, nam prosim napišite SMS in odzvali se bomo
kar se da hitro.
Kako izbrati primerno darilo za stare starše?

Avtor: Tjaša Knap Maršič | 18. december 2012 | 0 komentarjev


Pogosto opažamo, da svojcem poidejo ideje in pozornost, ki je potrebna za srčno veselje ob praznovanjih. Ob praznovanjih rojstnih dni in drugih obletnic starih staršev se vsi po malem, spogledamo z minljivostjo. Najraje bi zaigrali kakor, da je ni. Kakor, da se nas tisti del konca ne dotika dovolj, da bi ga hoteli videti.

Minljivost nam ne bo ušla. Uidejo pa nam lahko trenutki, ki jih lahko osmislimo in ohranimo v spominu za večnost.

 

Starejši ljudje večinoma ne hrepenijo več po darilih, vrednostnih bonih ali drugih materialnih dobrinah.

Z leti postajajo vse bolj skromni in njihovo hrepenenje je usmerjeno predvsem v ohranjanje pozornosti, naklonjenosti in posvečenemu času, ki ga lahko preživijo z nami.

Pa vendar se ne čutimo, da bi jih ob praznikih obiskali samo z velikim objemom in praznih rok.Zato, ko razmišljamo o darilu zanje, se najprej vprašajmo, kako bi jim poklonili svojo pozornost in šele nato s kakšnim darilcem bi zaznamovali ta poseben dan. 


Na primer, lahko se odločite in zanje pripravite prijetno družinsko kosilo. Za spomin pa jim pripravite album izbranih družinskih fotografij, morda družinsko sliko, lahko tudi družinski koledar, kamor vpišete vse družinske dogodke leta, ki ga lahko opremite z družinskimi fotografijami.


Lahko jih razveselite z lepim šopkom cvetja in kartami za gledališko predstavo ali koncert, če si ga želijo ali še zmorejo obiskati. Posvetite jim popoldan in jih peljite na priljubljeno tortico ali čaj kamor so vedno radi zahajali, na izbran dogodek, skratka zapeljite jih in jim z občutkom podarite svojo pozornost. 


Če se odločite pokloniti prijetno druženje na njihovem domu, jim lahko za darilo kupite kakšno družabno igro, s katero so se tudi v preteklosti radiigrali, katero se boste skupaj nasmejali, lahko jim pripravite košarico domačih dobrot ali še bolje, pripravite jim sestavine za priljubljeno pecivo, ki ga boste skupaj spekli in se nato skupaj posladkali, v toplem vzdušju prežetem z omamnimi dišavami domače peke.
 

In seveda za konec, kakor pika na i, pa ne pozabite na voščilo. Potrudite se ga napisati sami ali v družinskem krogu z vsemi zbranimi podpisi. Izrazite svojo naklonjenost in vse lepe želje, ki si jih tudi sami želijo.


Taka voščila so zanje dragocenost, kakor so bile nekoč razglednice, ki ostajajo shranjene med najbolj intimnimi stvarmi za celo življenje.


Skratka, bistvo je v tem, da jim posvetite svojo pozornost in čas ter tako ustvarite nepozabne trenutke, ki ostanejo za zmeraj. Ko bodo stari starši odšli, bodo z njimi odšle tudi take edinstvene priložnosti.


Lepo vas pozdravljam,

Tjaša Knap Maršič
Komentarji uporabnikov:Uporabniki še niso komentirali tega Idejnika!Za komentiranje moraš biti prijavljen! Prijavi se tukaj!

« Nazaj na prvo stran Strokovni izdelki