040 42 19 19

Ob delovnikih: od 9h do 18ih

Veseli bomo vašega klica!

Kadarkoli lahko vstopite v stik z nami:
preko kontaktnega obrazca

Za reševanje nujnih primerov izven uradnih ur, nam prosim napišite SMS in odzvali se bomo
kar se da hitro.
Vtisi udeleženk potepa po Beli krajini
S Fancijem Kekom je bila čudovita poživitev naših jesenskih dni, ki so se nam v oktobru v veliko veselje prikazala vsa ozaljšana z neštetimi barvami in s soncem obsijana.

Zame premalo poznano Belo Krajino sem spoznavala s čudenjem in navdušenjem tako nad naravnimi in kulturnimi lepotami kot nad odprtostjo in prijaznostjo domačinov.

Poskrbljeno je bilo tudi za naše brbončice z izvrstnimi kulinaričnimi in vinskimi belokranjskimi dobrotami na dveh zelo lepo urejenih domačijah na izjemnih lokacijah s čudovitim razgledom, predvsem pa smo bili
pričakani in postreženi s širokim  nasmehom v belokranjskih nošah. 

Seveda pa ni umanjkal niti vesel in zabaven klepet z najznamenitejšim Belokranjcem Tonijem Gašparičem in dobili smo v dar njegovo knjižico Njen zlati nasmeh.

Tudi učenci šole Brihtna glava v Radovici smo bili ter obudili spomin na naše šolske učilnice in način poučevanja izpred 60 let. Pri pouku je bilo veliko smeha in zabave, tako da smo le za las izdelali razred.

Nasvidenje prihodnjič še na kakšnem tako izpolnjenem potepu!

Slavica


Z vodenjem Francija Keka smo imeli neposredno priložnost sproščujočega zbliževanja. Ob hitrem prepoznavanju okolja smo si očistili vsakodnevne čustvene in miselne blokade.

Začutili smo sprejemanje in pretočnost pozitivnih energij. Prvi postanek pri Borisu Raztresnu in njegov topel sprejem nam je vibracije še dvignil in izvabil nasmeh v objemu neokrnjene narave.

Prihod v izvirno, tradicijam zvesto opremljeno leseno hišo, nas je fasciniral. Njegova raznolika domačija je mini etnografski muzej. Vsi razstavljeni predmeti so nas močno zvabili, saj so neizrekljivo sporočilni.

Doživeli smo spontan, spoštljiv odnos do belokranjske dediščine. Potep po Beli krajini  smo končali v kmečkem turizmu Matkovič v Lokvici, kjer je prisrčnost povezovala celoten večer. Ob gostoljubni postrežbi smo s pogovori in petjem zaključili prijetno belokranjsko druženje.

Dodajajmo letom življenje!

Martina

Kljub nelepemu vremenu ste nam omogočili zanimivo in poučno raziskovalno potepanje pomeni
precej neznanem koščku naše  domovine.

Želim vam uspeh pri vaših načrtih,  kako v osamljena in pogosto turobna vsakdanja življenja starostnikov vnesti nekaj veselja, smeha, zanimivosti.  

Kot pripomoček za čim boljše  delovanje vam posredujem naše optimalistično vodilo: "Vedno  delujemo tako, kot je najbolje za  celotno stvarstvo." 

Če boste pri pripravi vaših novih projektov izhajali iz te misli, vam bo zagotovo šlo vse kot po maslu.

MajaNazaj na vrh