040 42 19 19

Ob delovnikih: od 9h do 18ih

Veseli bomo vašega klica!

Kadarkoli lahko vstopite v stik z nami:
preko kontaktnega obrazca

Za reševanje nujnih primerov izven uradnih ur, nam prosim napišite SMS in odzvali se bomo
kar se da hitro.
Intervju - Lisa

Avtor: Marija Kač | 29. maj 2011 | 0 komentarjev


Lisa 4/2011 (st. 28, 29)

Intervju

 

POMAGAMO DRUŽINAM IN IZVAJAMO OBOGATENO VARSTVO NA DOMU


Izolčanka Tjaša Knap Maršič, ki vodi podjetje En Tim, je hkrati tudi mama dveh hčerk, Yvonne, stare 18 let in devetletne Blanke. Nič drugačna ni od drugih mam, saj jo je stalni problem nenehnega usklajevana dela, doma in prostora, ki ga potrebuje zase, sam od sebe opozoril, da danes družine potrebujejo nove rešitve.

Združila je znanja in pretekle delovne izkušnje na področju prodaje, motivacije in vodenja delovnih skupin, se povezala z izkušenimi strokovnimi delavci na področju varstva in vzgoje otrok ter na področju oskrbe starejših. Skupaj z njimi je na trg postavila celostno ponudbo storitev višjih standardov, ki družino razbremeni, ji prihrani čas in pripomore h kakovosti življenja in bivanja. Na poti se je srečala tudi z vprašanjem otrok s posebnimi potrebami. Zveza Sonček ji je omogočila, da spozna otroke in njihove družine. S posebno naklonjenostjo se je odločila, da razvije program storitev tudi zanje in jim ponudi nove možnosti podpore. Z njimi zelo rad dela, saj pravi, da nam s svojo resnico vedno znova prevetrijo vrednote in nas spomnijo na pravo vrednost življenja.

Zastavili ste si široko področje dela. Komu je namenjena ponudba pod blagovno znamko ProDomi?

Tjaša: Eden večjih težav današnjega časa je prav ČAS. Čas, ki ga porabimo za delo, se je že močno razširil v čas, ki bi moral biti namenjen družini in domu. Da ne govorimo o času, ki ga portebujemo zase. Vse to že močno presega vprašanje delitve vlog pri opravilih doma, saj ima dan samo 24 ur in če želimo imeti doma vse urejeno in ohraniti kakovostne odnose v družini, tudi s skupnimi močmi preprosto ne zmoremo več opraviti vsega. Na tej točki začne trpeti kakovost našega življenja, saj zanemarjamo razvoj odnosa do sebe, družine in posledično tudi zdravja. Zato je ProDomi namenjen družinam in posameznikom, ki se želijo razbremeniti raznovrstnih orpavil in obveznosti doma in pridobiti zanesljivo nadomestno strokovno pomoč, da lahko v zameno ohranijo kakovost svojega bivanja.

Kakšne so vaše rešitve?

Tjaša: Vsaka družina ima različne potrebe in prioritete, ki se ves čas preminjajo. Nekoga razbremenino s tem, da mu omogočimo varstvo za otroka. Lahko je to dopoldansko varstvo v prvem odbodbju, lahko v času od vrtca ali šole pa do prihoda staršev iz službe ali v popoldanske in večernem času. Vsaka družina ima tudi svojo kombinacijo razbremenitev v domu. To so lahko gospodinjska opravila in čiščenje, tudi urejanje okolice in vrta, včasih pa je tudi zelo dobrodošlo, če poskrbimo za hišne ljubljenjčke.

Kaj pa skrb za stare starše?

Tjaša: Čedalje večja težava oziroma skrb je, kako pomagati starim staršem, ki ne zmorejo več poskrbeti sami zase. Zato smo razvili celostno ponudbo, s katero pokrivamo tri glavna področja: obogateno varstvo otrok, podpora in varstvo otrok s posebnimi potrebami ter celostna podpora in pomoč starim ljudem v kombinaciji s podpornimi storitvami raznovrstnih opravil za dom. Seveda poskrbimo tudi za starejše.

Pri vašem delu so zelo pomembni ljudje. Kako zagotavljate zanesljivost osebja?

Tjaša: Naša posebnost je individualen pristop k delu. Za vsako stranko poiščemo in izberemo osebo, ki lahko najbolje zadovolji njene potrebe, ki se tako nanašajo na osebne lastnosti kot na usposobljenost za zagotavljanje kakovosti dela izbranega naročila. Seveda veljajo za vse skupni pogoji: preverjena zanesljivost, veselje do izbranega dela, delovne izkušnje, ustrezne reference in odprtost za nova znanja. Zanesljivost in zaupanje sta najpomembnejša zato namenjamo velik poudarek varnostnemu preverjanju in skrbni izbiri našega osebja, vsakega posameznika po potrebi dodatno usposobimo in pripravimo, da lahko sledi našim standardom dela in potebam izbrane stranke.

Imate tri programe pomoči in temu primerno tudi ekipo.

Tjaša: Za vsako področje dela sem postavila strokovno usposobljeno osebo, ki pripravlja programe dela za vsako družino posebej, ves čas sledi delu pomočnice in jo tudi mentorsko vodi, da vnaša v delo kakovostne vsebine in jih skozi čas razvija in nadgrajuje. Seveda nenehno sledi tudi zadovoljstvu stranke in tako ustvari trikotnik sodelovanja in uresničevanja naših obljub.
ProDomi Junior vodi Polona Čuk Kozoderec, pedagoginja montessori pedagogike, ki s svojim znanjem vnaša v varstvo otrok bogate vsebine s poudarkom na razvoju otrokovih potencialov in njegovih najboljših lastnostih. ProDomi Special vodi Alenka Pustovrh, dolgoletna oskrbovalka otrok in odraslih s posebnimi potrebami, ki v programih dela poleg pomoči pri oskrbi nameni največ poudarka vsebinam, ki jih starši ne utegnejo pokriti, ampak bi si želeli, da se otrok razvija v njih.
ProDomi Senior vodi Višnja Ranđelovič, dolgoletna oskrbovalka, ki skupaj z zunanjimi strokovnimi sodelavci pripravlja pomoč in vsebine dela s poudarkom na ohranjanju kakovosti bivanja in celoviti podpori. Podporni program ProDomi za dom izvajamo v kombinaciji z drugimi programi ali samostojno. Tega za zdaj vodim še sama in največji poudarek poleg kakovosti namenjam preglednosti opravljenega, organizaciji in optimalni izrabi časa pri delu.

Vaše storitve so cenovno nekoliko višje, sploh če jih primerjamo s ponudbo na črnem trgu. Kaj obljubljate v zameno?

Tjaša: Z našo ekipo držimo svojo obljubo o zanesljivosti in izvedbi storitev višje kakovosti na vseh izbranih področjih. S posluhom in individualnim pristopom stranke podpremo in jim pomagamo točno tam, kjer pomoč najbolj potrebujejo, in ko se zgodi nepredvidljiva situacija, ko se kaj pokvari ali spremeni in je potrebna hitra in učinkovita rešitev, je dovolj en klic in naredimo vse, kar je le mogoče, da stranke razbremenimo z najboljšimi rešitvami. Vedno se lahko obrnejo na nas. Za zdaj je največ naših zadovoljnih strank iz Ljubljane in okolice, kjer smo prvotno razvili našo mrežo storitev. Pravkar razvijamo ponudbo ProDomi Junior tudi na Štajerskem, V Mariboru. Naj povem, da se odzovemo tudi v druge kraje po Sloveniji, da ne bo zadrege.
Tekst: Marija Kač
Foto: Osebni arhiv

Komentarji uporabnikov:Uporabniki še niso komentirali te novice!Za komentiranje moraš biti prijavljen! Prijavi se tukaj!

« Nazaj na prvo stran novic