040 42 19 19

Ob delovnikih: od 9h do 18ih

Veseli bomo vašega klica!

Kadarkoli lahko vstopite v stik z nami:
preko kontaktnega obrazca

Za reševanje nujnih primerov izven uradnih ur, nam prosim napišite SMS in odzvali se bomo
kar se da hitro.
Kako se odvija 24 urna pomoč na domu?24h urna oskrba na domu pomeni, da izbrana osebna pomočnica biva pri vaših starših ali sorodnikih, ki izgubljajo samostojnost in zanje poskrbi, kakor bi želeli poskrbeti vi svojci, če bi imeli čas na razpolago samo zanje.

Dinamika take oskrbe je seveda zelo odvisna od potreb uporabnika a dela za oskrbovalko nikoli ne zmanjka:Poskrbi za nego in osebno higieno, 

  • pripravi in postrže dnevne obroke,
  • poskrbi za ustrezno razgibavanje in družbo,
  • prevzame skrb za gospodinjstvo, lahko tudi nakupe,
  • poskrbi za nadzor nad jemanjem tablet,
  • kjer je prisotna še težka bolezen ali okrevanje, sledi navodilom zdravnika in drugih strokovnih delavcev,
  • zvečer pomaga oditi k počitku,
  • ter s svojo prisotnostjo skrbi zanje tudi čez noč.Ker 24urna oskrba pomeni, da se za uporabnika skrbi vsak dan in 24 ur na dan, tudi vse vikende in če je potrebno po dogovoru tudi praznike, pripravimo dve osebni pomočnici, ki se navadno menjata na en teden.


V kolikor pa se zgodi, da na primer zboli pomočnica, ki pokriva tekoči teden in je druga zaradi opravičenih razlogov ne more zamenjati, pomagamo težavo urediti z enkratnim nadomeščanjem. To se sicer zelo redko zgodi, a v življenju ni nič popolnoma 100%. Pomembno je vedeti, da tudi v nepredvidljivi situaciji takoj priskočimo na pomoč.


Starši ohranijo svoje družinske zdravnike, patronaža jim tudi pripada že po osnovnem zdravstvenem zavarovanju glede na njihovo zdravstveno stanje, doma pa imajo osebo, ki je pri njih in samo za njih.


Tako lahko preživijo svoje zadnje življenjsko obdobje v svojem domačem okolju, ohranijo svoje navade in veselja, ki jih še gojijo v sebi in vse kar jim lahko ponudi dostojnost življenja, pa čeprav ne zmorejo več sami poskrbeti zase.
Svojci pa ostanete razbremenjeni, saj je za vaše starše poskrbljeno, tudi v času ko vas ni pri njih.

Stopite v stik z namiZ veseljem vam bomo odgovorili na vsa dodatna vprašanja in
vam pomagali poiskati za vas najugodnejše rešitve.Nazaj na vrh